Page 1 of 1

Pravila Foruma!

Posted: Wed Dec 26, 2018 7:06 pm
by Fanatic
Pravilnik foruma

1. Opšte napomene

1.1 Forum nije ograničen regionalno. Učešće na forumu može uzeti bilo ko iz Srbije i obližnjih zemalja, kao i svako ko vlada jezikom koji se koristi na ovom forumu.

1.2 Na forumu se ravnopravno koristi dijalekt, maternji jezik koji razume većina forumaša kao i engleski jezik vezan za strance, svako nepoštovanje i prozivanje nekim nerazumljivim jezikom biće kaznjavano.

1.3 Svi članovi moraju se pridržavati ovog pravilnika, Administratori, Help Administratori, Global Moderatori i Moderatori imaju pravo odstupiti samo u neizbežnim situacijama od pravilnika uz ovlašćenje i obaveštenje Ownera!

1.4 Pravilnik je otvorenog tipa, svaka sugestija, kritika i dopunjavanje će se uzimati u obzir od strane ovlašćenih lica.

2. Korišćenje foruma

2.1 Učestvovanje na forumu je besplatno za sve korisnike.

2.2 Pisanje poruka, chatovanje i otvaranje topika je dostupno samo registrovanim korisnicima.

2.3 Owneri foruma ne štite autorska prava, sve što budete izneli morate prihvatiti da bilo koji drugi korisnik može uzeti i izneti van foruma u svoju korist.

2.4 Owneri foruma NE daju garanciju da će forum zadovoljiti sve vaše zahteve (da ćete dobiti odgovore na sva vaša pitanja, da će forum raditi bez prekida, odnosno bez grešaka).

3. Pravila akaunta

3.1 Svaki korisnik sme imati samo jedan akaunt na forumu, u slučaju otkrivanja ip adrese dva ista akaunta odnosno dupliranja, biće banovani oba sa foruma!

3.2 Korisničko ime ne sme biti kraće od 3, i duže od 18 znakova.

3.3 Vaša lozinka ne sme biti kraća od 4, i duža od 30 znakova.

3.4 Vaš signature i avatar ne sme biti uvredljiv! Ukoliko je sadržaj potpisa uvredljiv na neki način, vi ćete morati potpis da promenite (dobićete obaveštenje od ovlašćenih lica). Ukoliko to ne uradite, sledi kazna (kaznu određuju Administratori/Help Administratori u skladu sa pravilima foruma.).

4. ZABRANJENO

4.1 Zabranjeno je napadati, ili vređati korisnike foruma po nacionalnom, verskom, geografskom, rasnom, ili nekom drugom osnovu.
• Kazna: vremenski ban od 6h do 5 dana --> perm ban

4.2 Zabranjeno je isticati nacionalnu, versku, geografsku, ili rasnu pripadnost, materijalno stanje i slično, ukoliko to tema isključivo ne zahteva i ako se ne kosi sa prethodnim članom.
• Kazna: vremenski ban od 6h do 5 dana --> perm ban

4.3 Zabranjene su diskusije o politici.
• Kazna: opomena --> warn --> vremenski ban od 1 do 3h

4.4 Zabranjeno je postavljati poruke koje sadrže lične podatke korisnika foruma, ili bilo kojih drugih osoba.
• Kazna: opomena --> vremenski ban na 6h --> perm ban

4.5 Zabranjeno je postavljati javno privatne poruke drugih korisnika bez dozvole autora te privatne poruke.
• Kazna: opomena --> warn --> vremenski ban od 1 do 3h

4.6 Zabranjeno je davati svoje korisničko ime i šifru na korišćenje nekom drugom!
• Kazna: perm ban!

4.7 Zabranjeno je postavljati neprihvatljive sadržaje (porno, maloletnih lica itd.).
• Kazna: opomena --> vremenski ban od 6h do 3 dana --> perm ban - zavisi od situacije

4.8 Zabranjeno je prozivanje i dosađivanje drugog člana, svako nepoštovanje ove zabrane biće kažnjavano. U opisu ove stavke važno je dodati kratak Screenshot koji će Administratori/Help Administratori uvažiti i postupiti prema pravilima foruma.

4.9 Zabranjeno je provociranje bilo kog člana foruma ukoliko to njemu jasno ne odgovara, šala je jedno namerno provociranje je drugo.
• Kazna: opomena --> warn --> vremenski ban od 6h do 3 dana --> perm ban - u neprihvatljivim situacijama

4.10 Zabranjena je svaka rasprava i svađa sa Administratorom, Help Administratorom, Global Moderatorom i Moderatorom foruma. Ako imate primedbe na njihov rad iznesite ih Ownerima uz odgovarajuće dokaze. Oni imaju svoja uputstva i odgovornost prema radu foruma i svako nepoštovanje i prozivanje ovih članova biće kaznjeno!
• Kazna: opomena --> warn --> vremenski ban od 6h do 3 dana --> perm ban

4.11 Zvanična pisma foruma jesu: Latinica i Ćirilica. S tim što je ćirilica dozvoljena samo u Nick-u, Signature-u, Avatar-u i na Chatu foruma u vidu normalne komunikacije sa ostalim članovima. Svako namerno provociranje, bespotrebno spamovanje ili izazivanje političke i verske netrpeljivosti biće kažnjeno.
• Kazna: opomena --> vremenski ban na 6h --> vremenski ban na 7 dana --> perm ban

5. Ostale napomene

5.1 Širenje chata na forumu je strogo zabranjeno.
• Kazna: opomena --> warn --> vremenski ban na 1h --> vremenski ban na 1 dan

5.2 Pisanje velikim slovima NIJE DOZVOLJENO na chatu. Primer: nezadovoljni ste nekom odlukom Administratora i želite da mu skrenete pažnju velikim slovima, neko vas je kick, slay, ban na serveru i na chatu pišete velikim slovima tj. isterujete pravdu itd. Smatramo da time vičete na korisnika i to moramo da kaznimo. Kada je u pitanju neka šala, reč, dve mozete da napišete velikim slovima, ali gledajte da ostali tekst pišete normalno, malim slovima jer u suprotnom sledi kazna. Pisanje po temama velikim slovima je takođe STROGO ZABRANJENO.
• Kazna: opomena --> warn --> vremenski ban na 1h --> vremenski ban na 1 dan

5.3 Ban/Unban
• U ovom delu foruma mogu komentarisati samo Lead/Head Admini, odnosno Administratori/Help Administratori foruma.
• Kazna: warn za svaki komentar u tom delu foruma

5.4 Zabranjena su slova u boji.
• Kazna: opomena --> vremenski ban na 1h --> vremenski ban na 1 dan

5.5 Svaki korisnik može priložiti žalbu (uz dokaz) Administratoru/Help Administratoru foruma, na osnovu čega će Administrator/Help Administrator svrsno pravilima odrediti kaznu korisniku koji je vređao drugog korisnika!

VAŽNO: Ukoliko korisnik sakupi 3 warna, automatski dobija ban na 5 dana.